sâmbătă, 29 octombrie 2016

Am vazut si mi-a placut (2)

      ... cu adevarat mi-a placut. Ce anume? Un film bineinteles. Il stiu de mult si credeam ca toata lumea il stie, dar se pare ca nu e asa. Sau poate ma insel eu. In orice caz, cum nu e prima data cand ma mai apuca sa vorbesc despre filme, mai direct sau mai pe ocolite, asa nu cred ca va fi nici ultima. 
Kelly Murray
De aceasta data am ales un film de o delicatete extraordinara. E ceva diferit de tot ce cunosc si poate ca de asta mi-a si placut asa de mult. Nu intru prea mult in detalii, dar va recomand cu drag filmul Vulpea si fetita (Le renard et l'enfant). Daca il vedeti scris in grila de programe nu il ratati. Se poate vedea si pe net desigur, dar e de preferat sa aiba o rezolutie cat mai buna ca sa va incante cu adevarat caci merita.
Vizionare placuta si o duminica plina de pace si bucurie va doresc.
cu drag,
^.^Anca M

joi, 27 octombrie 2016

Toamna si dumitritele (2)

      Nu credeam sa revin iar la acest subiect, dar ma uit in jur si nu ma pot abtine. La servici sunt crizanteme, acasa crizanteme, in drum spre orice as merge vad crizanteme asa ca mi-e drag sa vorbesc despre ele. Florile in general sunt frumoase si vesele, iar pentru perioada aceasta din an sunt perfecte. Afara nu e prea cald, nici prea mult soare, asa ca aceste mici flori colorate nu face decat sa te scoata din monotonia zilei si sa te duca undeva intr-o poveste. Eram azi la servici schimband apa la flori si curatand frunzulitele care nu isi mai aveau rostul pe tulpina. O colega imi spune : "miroase a ... bunica". Eu as spune ca miroase a ... acasa :))) In ambele cazuri, florile sunt un coltisor de Rai. Si oriunde le-ai vedea si le-ai putea simti mirosul, acel loc poate deveni macar si pentru o clipa o escapada din cotidian si o calatorie spre frumos.
sursa : Monet
      Pacat este ca intr-un tablou nu poti cuprinde si mirosul florilor pictate, dar macar o poti sa te bucuri de un moment artistic. Asa ca nu m-am lasat si am deschis netul in cautarea de tablouri mai mult sau mai putin celebre, dar clar care au picturi cu dumitrite. Ce am gasit voi atasa acestui articol sa ma bucur si in viitor... si poate si altii se vor bucura alaturi de mine.
sursa : B Gheorghe
sursa : Monet
sursa : E Oleniuc
sursa : M Harutyunyan
      Va doresc tuturor sa aveti rabdare sa vedeti lumea din jurul vostru si sa o apreciati cum se cuvine.
cu drag,
^.^ Anca M

marți, 11 octombrie 2016

Motive populare "dor de casa" - sticla pictata (22)

      Bine v-am gasit,
Asa vreme minunata de stat in casa si visat deja la scovergi si vin fiert si cozonac sau tarte cu mere nu ma poate duce cu gandul decat la un singur lucru. As dori ca in tihna zilei care tocmai incepe (ca asa pe seara se intampla lucrurile frumoase, dupa o zi plina de munca) sa va prezint ultima colectie de motive populare. Regret ca inca nu am reusit sa le pun pe toate in ordine cronologica (pentru ca mai exista si alte colectii facute), dar nu cred ca asta va impiedica catusi de putin sa admirati ceva cu totul si cu totul aparte, lucrat cu multa daruire pentru o prietena draga. Paharele sunt lucrate pe cristal de Bohemia cu vopsele de sticla si cu mici insertii ici si colo de vopsea de ceramica. Decorurile sunt asezonate cu contur fin cerne relief, care in cazul de fata  sunt transparente sau colorate, depinde de motiv.
Setul cuprinde 12 pahare care arata cam asa :
Voi face doua postari unul pentru a imparti colectia in doua.
E posibil sa revin asupra acestui subiect intr-una din zile pentru ca detaliile cuprinse in aceste modele sunt absolut geniale :)
Ca de obicei nimic nu e facut dupa tipar :
 Si nu veti gasi doua modele la fel :
Din acest prim set preferatele mele sunt cele de mai jos care cuprind un stergar cu busuioc inflorit care atarna de un perete si o marama din borangic gandita intr-o culoare un pic mai plina decat ar fi in realitate pentru a putea fi mai vizibila, desi e translucida:
Bineinteles ca nici picioarusele de la pahare nu au fost private de modele :
Voi reveni foarte curand cu partea a doua, care la fel cuprinde modele fel de fel.
cu drag,
^.^ Anca M