marți, 11 octombrie 2016

Motive populare "dor de casa" - sticla pictata (22)

      Bine v-am gasit,
Asa vreme minunata de stat in casa si visat deja la scovergi si vin fiert si cozonac sau tarte cu mere nu ma poate duce cu gandul decat la un singur lucru. As dori ca in tihna zilei care tocmai incepe (ca asa pe seara se intampla lucrurile frumoase, dupa o zi plina de munca) sa va prezint ultima colectie de motive populare. Regret ca inca nu am reusit sa le pun pe toate in ordine cronologica (pentru ca mai exista si alte colectii facute), dar nu cred ca asta va impiedica catusi de putin sa admirati ceva cu totul si cu totul aparte, lucrat cu multa daruire pentru o prietena draga. Paharele sunt lucrate pe cristal de Bohemia cu vopsele de sticla si cu mici insertii ici si colo de vopsea de ceramica. Decorurile sunt asezonate cu contur fin cerne relief, care in cazul de fata  sunt transparente sau colorate, depinde de motiv.
Setul cuprinde 12 pahare care arata cam asa :
Voi face doua postari unul pentru a imparti colectia in doua.
E posibil sa revin asupra acestui subiect intr-una din zile pentru ca detaliile cuprinse in aceste modele sunt absolut geniale :)
Ca de obicei nimic nu e facut dupa tipar :
 Si nu veti gasi doua modele la fel :
Din acest prim set preferatele mele sunt cele de mai jos care cuprind un stergar cu busuioc inflorit care atarna de un perete si o marama din borangic gandita intr-o culoare un pic mai plina decat ar fi in realitate pentru a putea fi mai vizibila, desi e translucida:
Bineinteles ca nici picioarusele de la pahare nu au fost private de modele :
Voi reveni foarte curand cu partea a doua, care la fel cuprinde modele fel de fel.
cu drag,
^.^ Anca M

2 comentarii:

Jurnal cu flori spunea...

superbe!!!!!

Anca M spunea...

multumesc frumos, ma bucura orice vizita de-a ta la mine pe blog. Minunate aranjamente faci.