duminică, 8 februarie 2015

Un gand frumos

      O zi se masoara in momente. Momente triste, momente fericite, momente lungi, momente scurte, momente... Notiunea de scurt sau lung, trist sau fericit e diferita de la o persoana la alta. Cred ca in cea mai mare masura depinde de noi sa facem momentele fericite cat mai multe si mai lungi si cele triste cat mai putine. Nu depind insa toate de noi ... si atunci parca pierdem controlul. In realitate de fapt nu pierdem decat echilibrul interior. Se spune ca iti dai seama ca ai avut ceva atunci cand il pierzi. Si cred ca de aici ni se trag toate. De am fi mai constienti de ce avem, de cei pe care ii avem langa noi, momentele frumoase si fericite ar fi infinit mai multe. Si pana la urma ce e un moment daca nu farama de vesnicie in care tu te-ai regasit cu tine si pe cel de langa tine? Ce este un moment daca nu bucuria de a trai aici si acum intr-un prezent real, nu virtual, o realitate care in timp va deveni atemporala? Ce este un moment daca nu linistea din care se extrage pacea? Ce este un moment daca nu o picatura, un strop de ploaie sau un picur din oceanul vietii, intins, adanc si vesnic nedescoperit? E nevoie de constientizare, sa fii prezent mereu aici si acum, infipt in realitate si in viata. De multe ori trece viata pe langa noi si noi prin viata trecem ca o papadie pe suprafata unei ape limpezi, dar nu stim ca am trecut. Si ne plangem si ne vaicarim ca viata e grea, anosta si lipsita de parfum, cand adevarul e ca noi am uitat sa fim sarea si piperul vietii si noi am uitat sa traim.
      Fie ca viata noastra sa se masoare numai in momente de pace si bucurie.

sursa - lady poppins

cu drag,
^.^Anca M

miercuri, 4 februarie 2015

Dor de-al nostru...(5)

      De multa vreme vreau sa mai scriu ceva pe tema dorului nostru. Dorul nostru de roman, de a fi acasa, in tarisoara asta minunata plina de oameni frumosi. Frumosi sunt oamenii, frumosi sunt romanii si mai frumosi sunt romanii mandri de obarsia lor. Imi creste inima de un dor nespus si de o mandrie extraordinara cand vad oameni care incearca (si reusesc de fiecare data) sa faca viata si Romania un loc mai frumos. Un asemenea om este si persoana pe care o vedeti in pozele de mai jos (impreuna cu minunatiile de costume pe care le poarta). Sunt extraordinare.
Ce sa caut o carte de povesti si sa ma uit dupa zane, cand pot admira oameni aievea care in costumul nostru popular arata absolut extraordinar - doar ce au fost luati dintr-un taram de basm.

Multumesc din suflet ca ai postat aceasta colectie Silvia si spor in tot ceea ce faci.













cu drag,
^.^ Anca M