marți, 1 septembrie 2015

Despre frumos

      Ce face un blog sa fie blog? Ce face pe cineva strain sa vina sa te citeasca? Sa te cunoasca? Sa te descopere? Nimic... nu cred ca este nimic pe lumea asta care sa il convinga cu date exacte si explicatii pe cineva ce face un blog sa fie un blog. Singurul lucru care poate dainui in mediul virtual (desi cuvantul "a dainui" in asociere cu spatiul virtual ...se cam bat cap in cap) este parfumul care ramane dupa ce ai inchis pagina pe care tocmai o citeai. Nu e nimeni calificat sa iti recomande un anumit blog pentru a fi citit. Si totusi citim multe, vedem multe si traim multe chiar in acest mediu virtual. Bine este sa transpui dincolo de virtual, in realitate, starea de frumos pe care ai regasit-o citind ceva "alftel" pentru sufletul tau.
sursa
      Deunazi pusesem mana pe o carte si am deschis-o intamplator sa citesc cateva randuri. In momentul deschiderii acelei carti si al cititului am simtit cum sunt transpusa intr-o alta lume. Am simtit mireasma (si nu, nu aveam semne parfumate sau fasii de carton de la "beauty shop" imbibate cu diverse esente care sa fi ramas intre file si acum sa fi declansat un fir suav de arome florale), am simtit ca si cum eram mai mult decat in stare imaginativa ci transpusa la propriu intr-o alta lume pe care am rescris-o peste cea reala odata cu inchiderea cartii.
      Asta  e ceea de deosebeste lucrurile unele de altele, oamenii unii de altii, evenimentele unele de altele. E acea mireasma a frumosului care creste ca o floare in sufletul fiecaruia odata intrate in contact cu ele. Viata e prea scurta ca sa mai avem timp de ipocrizii si rautati. Te invit... va invit sa traiti frumosul, sa traiti frumos cu voi si cu cei din jurul vostru. Si va doresc o luna plina de bucurii si de culori pastelate. Cu pace sa va incheiati zilele si cu dragoste si rabdare sa priviti toate incercarile vietii.
      Haideti sa traim viata, dincolo de virtual, dincolo de aparente.
      cu drag,
^.^ Anca M

2 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

minunate rânduri !
fiecare descoperă frumosul în locuri diferite !
eu caut frumosul din relaţiile dintre oameni aici, pe blogurile dragi mie - în viaţa reală nu este uşor de descoperit !
cu drag, îţi doresc şi eu o lună plină de realizările dorite !
lectură plăcută !

Anca M spunea...

draga Prietena Japoneza, chiar si in lumea virtuala poti gasi lucruri frumoase :), cat despre oameni, o prietenie sau o legatura intre doua suflete poate incepe aici si continua si in lumea reala :) da, este mai greu, dar nu imposibil; iar cat priveste lumea reala, cred ca si aici se pot desoperi oaemni frumosi, doar sa ai mereu inima deschisa si sa nu ai prejudecati.