duminică, 21 aprilie 2013

Sticla pictata (8)

      Serile le consider momente perfecte pentru amintiri...amintirea unei intalniri, amintirea unei discutii, amintirea unei carti citite, amintirea unui cadou...si asa mai departe.
      Amintiri frumoase sunt si cele in care lucram si faceam cadouri celor dragi...recunosc, de cand cu vremea frumoasa mai greu sa stau tintuita locului si sa mestesugesc. Asta nu inseamna ca acest capitol e incheiat, nuuu, nici pe departe. Drept dovada, va astept sa vedeti aceste modele lucrate (oare mai are rostul sa spun ca sunt pentru o prietena? ) acum ceva vreme si care au fost incantarea unor oameni frumosi de care imi e tare dor.


      Va doresc o seara minunata si o saptamana plina de bucurii. Va las in compania unei melodii frumoase si ale unor lucrari care mi se par absolut geniale.


cu drag,
^.^ Anca M

joi, 18 aprilie 2013

Meditatie

    Nu stiu cine a gandit aceste randuri; cine le-a astenut pe hartie trebuie totusi sa fie o persoana cu un simt foarte dezvoltat al frumosului. Multumesc din suflet unei persoane foarte dragi mie, care mi-a trimis acest text pe mail.
sursa foto - mail
    Va las in compania unei melodii frumoase (care sincer mi se pare potrivita acestor "versuri"(randuri de mai jos) - fiecare crede cum simte) si va doresc lectura placuta.


***
Aripi

Unii oameni te inalta si te fac sa-ti creasca aripi...altii insa te inhiba si te ajuta sa crezi ca n-ai putea niciodata sa zbori. Exista desigur si oamenii care iti urasc aripile si ti le frang nemilosi.
Fara de aripi n-am sti niciodata ce inseamna zborul iar cu ele frante zborul are toate sansele sa-ti devina fobie.

Unii oameni te fac sa infloresti, altii te ajuta sa te ofilesti iar cea de-a treia categorie de oameni iti strivesc petalele in pumn pana cand sunt siguri ca n-ai sa-ti mai revii vreodata.

Unii oameni te invata sa crezi, altii iti rapesc fiecare convingere...iar cei din urma, cei mai cruzi iti transforma increderea si fiecare credinta proprie intr-o frustrare.

Unii oameni reusesc sa devina miracolele tale, altii sunt visele urate pe care incerci la se uiti iar unii (din pacate) devin traumele despre care ai citit doar in carti.

Dar, ironia sortii face ca noi, toti, sa n-avem niciodata idee care dintre oamenii mai sus mentionati intra in viata noastra.
Trebuie sa-i descoperim traind, iubind, crezand, zburand, cazand, murind.Voi ce fel de oameni vreti sa fiti pentru ceilalti ?

***
cu drag,
Anca M

luni, 15 aprilie 2013

Viata in imagini - Gradina japoneza - Herastrau (6)

      Cine spune ca trebuie sa calatoresti peste mari si tari ca sa ajungi intr-o gradina japoneza? Daca ai o ora libera si esti in Bucuresti e de ajuns sa mergi in Herastrau si sa te bucuri de aerul curat, de o gradina ingrijita si de muuuulte flori. Asa am facut noi azi si va spun sincer ca a meritat fiecare minut petrecut in gradina si in Herastrau.

      Deci, daca vreti sa vedeti Sakura in "livada" din parc sau pur si simplu sa va bucurati de o dupa amiaza frumoasa si insorita, profitati de timpul liber si mergeti la o plimbare.
      Iar daca plimbarea prin gradina a fost prea scurta, mai dati o tura prin parc si dupa intorceti-va acasa mai voiosi si mai plini de viata.
      Va doresc o saptamana frumoasa si insorita. Si oridunde ati fi, bucurati-va de primavara. Iesiti afara, plimbati-va prin natura, priviti cerul, mirositi florile, ascultati pasarile, stati pe o banca si opriti-va din goana vietii...macar asa...cat un tril de mierla in amurg de seara.
***
later edit (ca sa spun asa): ciresii cei rozi si frumosi din prima poza nu sunt Sakura ci sunt ciresi de-ai nostri. Ciresii japonezi sunt cei rosiatici imbobociti, dar nu infloriti (a se vedea ultima poza - in dreapta sus)...asta e pentru cunoscatori.

cu drag,
Anca M

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Viata in imagini - favorite things - Giverny (5)

     Asa ca in plina primavara, gandul meu zboara la o calatorie frumoasa facuta in Franta, cam in perioada asta a anului. Prima fotografie pe care am descoperit-o este acest tablou frumos pe care l-am gasit intr-o galerie de arta undeva printre stradutele mici si intortocheate ale Parisului - nu ma intrebati de autor ca nu stiu cine l-a pictat.
Referitor la artisti si mai ales pictori, ar fi unul la care imi fuge gandul si acesta este Monet. Dar la el nu ma gandesc din perspectiva artei ci mai degraba a peisagisticii gradinilor in care a locuit. Asa ca urmatoarele fotografii intra direct in inima unui satuc din Franta - Giverny, fata de care mi-au ramas multe amintiri frumoase.
Va las in compania unei melodii frumoase
 si va invit intr-un periplu vizual  plin de culoare si prospetime.











O duminica frumoasa, plina de soare si de flori de primavara.
cu drag,
^.^ Anca M

luni, 8 aprilie 2013

Buna dimineata

Pentru ca e o zi minunata, pentru ca e un nou inceput de saptamana, pentru ca e luni, pentru ca viata e frumoasa :), pentru toate acestea si pentru o mie si un milion de alte motive, pentru toate si pentru tot va trimit o dedicatie cu totul si cu totul speciala :
o saptamana plina de creativitate, de voie buna si de curaj,
^.^ Anca M

duminică, 7 aprilie 2013

Decoupage - castle story

Pentru cei care nu cunosc tehnica, decoupage-ul poate parea ceva ori prea simplu ori prea complicat, orisicum nu pentru ei. Experienta imi spune ca nu e chiar asa. Nu e nici usor, nici greu. E exact asa cum trebuie sa fie. Decoupage-ul se combina foarte usor cu pictura si desenul asa ca la un moment dat nici nu mai stii care e mai usor de realizat.
A fost odata ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti. A fost odata o fata careia ii placea frumosul si care a realizat ca de cate ori il vedea el pleca...asa ca a plecat si ea intr-o calatorie. Si calatoria ei a inceput pe un drum prafuit de primavara, in bataia soarelui si in adierea vantului. Stii ca vantul primavaratic aduce soapte si povesti si vorbe nespuse de om. Si in soaptele vantului erau flori de primavara si povesti cu feti frumosi si cu turnuri inalte si cu ziduri de cristal care adaposteau castele marete cu lumi dincolo de imaginatia noastra. Intr-una din zile am gasit-o pe acea fata tragand cu ochiul prin cheita unei usi catre o lume de poveste...si m-am uitat si eu cu ochii ei la lumea plina de culoare, zane si unicorni.
Asa a luat nastere aceasta cutie, daruita unui copil nu mai mare de 7 ani si fratiorului ei.
Materiale de lucru :
* cutie de lemn
* acrilic - alb, galben, ocru, maro
* pensule
* linere pentru contur - cerne relief - negru si auriu
* servetel pentru decoupage
* lac mat pentru lipit servetelele
* lac pentru finisat - gloss vernis
***
Acest proiect poate fi o activitate extraordinara pentru un atelier de creatie. Enjoy yourself :)
 ***
later edit : a se vedea detalii pentru dimensiuni in postarea seaside friends
cu drag,
^.^ Anca M