joi, 22 martie 2012

O surpriza ... colorata

Continuare la ce spuneam anterior, felicitarile au plecat la drum (unele mai departe , unele mai aproape , semn de pretuire si de daruire - mic si colorat).





the beauty lies in the eyes of the beholder.




Bucurii pentru cei dragi

Mda, ar fi fost si cazul sa mai scriu cate ceva despre ce am facut in ultimul timp. Pai, e luna martisorului asa ca am facut felicitari... ce altceva? Mai am unele care nu sunt gata, dar niciodata nu ai de unde sti cine are nevoie de un zambet...asa ca se ajusteaza felicitarea de la caz la caz si se aduce o bucurie mare celui/celei care o primeste.
Acestea sunt incercarile mele, neterminate inca :




sâmbătă, 17 martie 2012

Ramas bun

Da, cam ar fi cazul sa ne luam ramas bun de la iarna si sa spunem "primavara , bine ai venit"...si totusi, parca nu ma indur sa scot toate micile aranjamente de iarna care sunt prin casa.

Trebuie totusi sa imi iau inima in dinti si sa le desfac. Asa ca, inainte de marea detronare a decoratiunilor de iarna, mai las cateva poze ca amintire a unei ierni deja trecute.
 
Cum gasesc idei de primavara revin cu o postare care sa completeze acest "ramas bun" al iernii.
O duminica frumoasa va doresc.

vineri, 16 martie 2012

O floare

Capitolul XVIII
Micul print strabatu pustiul si nu intalni decat o floare. O floare doar cu trei petale, o floare de nimic.
- Buna ziua - zise micul print.
- Buna ziua - zise floarea.
- Unde sunt oamenii? intreba cuviincios micul print.
Floarea, candva, vazuse trecand o caravana.
Ooamenii? Sa tot fie, cred, vreo sase-sapte. Cu ani in urma, i-am zarit o data ... Nu se stie insa niciodata unde-i poti gasi. Ii poarta vantul. Ei nu au radacini si asta-i stinghereste mult.
- Ramai cu bine - rosti micul print.
- Te du cu bine - zise floarea.

desertflower

joi, 15 martie 2012

Dar din dar...

...se face rai. Poate si din prisma faptului ca a darui e mai mult decat a primi. Caci daruind, ai bucurie inmiita. Asa s-a intamplat cand de curand am trimis prin posta (da, ati auzit bine...posta romana) aceste felicitari mici. Nu a fost un cadou valoros, dar atat de mult s-au bucurat persoanele care au primit cadourile ca mi-a crescut inima de un cot (bine, fie, un cot si jumatate).
 Va doresc si voua sa aveti parte de acest fel de bucurii : aceea de a face ceva cu manutele voastre (ca tot spuneam eu ca sunt in cautarea unui proiect) si de a bucura pe altii cu ele :)
Cu siguranta voi reveni asupra acestui subiect.

luni, 5 martie 2012

Un gand

Oamenii cu adevarat insemnati nu se simt importanti, ci ii fac pe altii sa se simta importanti.

sâmbătă, 3 martie 2012

Aranjamente florale (4)

De mult nu am mai stat sa ma cufund asa in liniste si sa aranjez flori.Asa ca de curand mi-am luat inima in dinti (si ceva bani de buzunar) si am dat iama la magazin sa cumpar flori. Cum vine primavara, nu m-am putut abtine sa nu iau ce mi-a sarit de la inceput in ochi : branduse, lalele si narcise...Zambilele, le-am lasat pentru mai tarziu.
Odata ajunsa acasa mi-am etalat pe masa din bucatarie o gradina plina de flori (pot sa ii spun asa ca nu mai aveam unde sa mai pun altceva pe masa).
  Din toate, am ales cateva plante sa le pun in aranjament. Zburlite,dezradacinate si replantate , plantele mele aratau cam asa ceva: 


si respectiv asa:


A trecut o zi , le-am udat, le-am lasat se se obisnuiasca unele cu altele si rezultatul final a fost acesta:


Lalele si bradusele se vor duce, dar restul de flori sper sa le am de acum inca macar cateva luni. Primavara :) flori si culoare. Puteti incerca si voi. Totusi, atentie la combinatia de plante si flori. Daca nu sunt din aceeasi categorie, unele e posibil sa se "certe" cu celelate si rezultatul va fi destul de neplacut : de exemplu, unele pot sa le sufoce pe celelalte sau cele care vor multa apa sa intre in conflict cu cele care vor apa doar la 3-4 zile, ca sa nu mai mentionez ca te poti trezi cu musculite sau alte insecte tot datorita acestor mici diferente de specie.

Cadouri...date si primite

Mai usor este sa incep cu cele date decat cu cele primite.
Cadourile de martisor au fost multe si frumoase, dar cel mai frumos a fost ca biroul meu , pe ansamblu, s-a umplut de atat de multe cadouri (si martisoare, flori, ciocolatele...) ca puteam cu siguranta sa concurez la un bazar :)
Si ca sa fie totul plin de farmec, la tot ce am primit s-au adaugat si felicitarile pe care le-am facut pentru colegele mele...si nu numai.
A le face e cat de simplu cat pare : se ia un foaie de bloc de desen, tus si pensule...la sfarsit totul se "asezoneaza" cu o fir de ata de martisor.
 Va doresc un wekend plin de culoare si de creativitate.